Relatietherapie

Hij

Wanneer je mij vraagt of ik Lucien als therapeut zou aanbevelen bij mijn vrienden, is mijn antwoord kortweg : ja!

Het begint natuurlijk met het gegeven of er een klik is tussen jou en de man aan de overkant. In mijn geval waren de verhoudingen gelijk duidelijk en werd er in korte tijd een sfeer geschapen waarin wederzijdse interesse, respect en vertrouwen in elkaar kernbegrippen werden.

Lucien spreekt heldere taal, soms confronterend maar nooit zonder reden, bruusk of ferm. En als je het nog een keer wilt horen, is dat geen enkel probleem. Desnoods neemt hij zijn toevlucht tot een stukje theater. Verder spreekt de, in mijn geval, intuïtieve benadering mij erg aan. Geen vast behandelplan, maar gesprekken met zelf aangedragen thema’s die je vooruit kunnen helpen.

Een balanceren tussen los en toch vast. Aangenaam, maar ook de handen uit de mouwen.

En als mens zeer aanraakbaar en betrokken.

Zij

Wat ik bijzonder vind aan de gesprekken die wij met Lucien voeren is dat hij er voor je is.

Op een persoonlijke  en betrokken manier stelt hij vragen, maar geeft ook gevraagd en ongevraagd advies en reflectie.

In het niet verstaan van elkaar probeert Lucien bruggen te slaan zonder het over goed of fout te hebben.  En het aller mooiste is dat we ons er beide veilig bij voelen!

Zij samen

Na 5 jaar verliefdheid zijn wij samen gaan wonen inclusief een kind uit een vorig huwelijk. 3 jaar later werd ons gezin nog verder uitgebreid met de blijde geboorte van onze zoon.Onze valkuilen bleken toch heel herkenbaar; nooit echt geleerd om gevoel te delen, te praten of te reflecteren. Gewend in onze overlevingsmechanisme te schieten als een kwetsbaar moment dreigde.

Het leven in een samengesteld gezin is niet altijd ideaal. Mede door de komst van onze zoon bleek dat de verwachtingen naar de ander over en weer niet altijd werden beantwoord.

Onzekerheid op het werk was de bekende druppel om hulp extern te zoeken. Via een vriend kwamen wij zodoende bij Lucien terecht. Hij leerde ons de grote conflicten, waar wij zelf niet meer uitkwamen, op een andere bijna rationele manier te benaderen. Hierdoor ontstond weer contact met de ander, waardoor verwijdering plaatsmaakte voor verbondenheid

Lucien heeft ons geholpen kwetsbaarheid een plaats te geven waardoor het vertrouwen in elkaar weer groeit in plaats van afbrokkelt.

Gevoelens met elkaar te delen, hoe simpel dat ook klinkt, weer logisch wordt en niet bang hoeven te zijn om kritiek te geven of te ontvangen mits gefundeerd en met respect gebracht.

Met vallen en opstaan hebben wij het vertrouwen in elkaar weer gevonden en blijven wij investeren in onze relatie.

Lucien heeft daar een zeer positieve bijdrage in geleverd en zijn hem hier zeer dankbaar voor : als therapeut, vertrouwenspersoon en mens.”